Henk en Els Timmermans – gastheer en gastvrouw op wijndomein Erve Wisselink

De boerderij Erve Wisselink werd gebouwd in 1917, in een agrarisch gebied, een heideveld dat moest worden ontgonnen. Tot wij hier kwamen wonen in 2000, leefden hier drie generaties van een familie, die oorspronkelijk uit de omgeving van Aalten/Winterswijk kwam. Zij hadden een melkveebedrijf.

De ontginning van de heidevelden was in die tijd geen kleinigheid; tractoren bestonden nog niet, alle heideplaggen moesten met de schep worden weggestoken. Een paard voor de ploeg. De koeien in de stal binnen de muren van de boerderij (de deel). De boerderij werd van tijd tot tijd uitgebreid met meer stalruimte, waardoor er uiteindelijk 100 koeien konden staan, voornamelijk in de ruimte waar nu o.a. het Wijnhuis en de wijnmakerij is. En ook de sanitaire ruimtes voor het Wijnhuis en de camping.

Nederlandse Wijnboer - Wijndomein Erve Wisselink in Eibergen - Achterhoek

Verbouwing boerderij

Tot wij kwamen was de boerderij als melkveebedrijf in functie geweest. Wij kochten de boerderij en begonnen aan een ingrijpende verbouwing van het Voorhuis, na eerst de kleinveestal (nu Stalhuis geheten) onder handen te hebben genomen. Zodat wij wij daar alvast konden intrekken. En we beplantten meteen het omringende land met honderden bomen en struiken, waardoor een parkachtig landschap ontstond.

In 2006 werd uit ons land uitgebreid met een hectare, en daar is de wijngaard gekomen, met eromheen houtwallen met streekeigen bomen en struiken.

In 2012 besloten wij het Voorhuis tot vakantiehuis te ontwikkelen. Het Bakhuis (dat als een kleiner huisje aan het Voorhuis is aangebouwd) hoort daar ook bij. Het Stalhuis fungeert als een extra er bij te huren ruimte voor slaapgelegenheid tot 22 personen. Maar het Stalhuis is ook een leuk vakantiehuis voor 4 tot 6 personen, want het is een compleet van alle gemakken voorzien.

Vakantie in de Achterhoek op wijndomein Erve Wisselink - Vakantiehuis en Camping in de wijngaard

Over ons

Wij begonnen ons avontuur  in Erve Wisselink na twee carrières in totaal andere werkvelden.

Henk heeft als psycholoog lange tijd supervisie en lesgegeven aan de Sociale Academie in Den Haag, om daarna als vrijgevestigd psychotherapeut in Twente, en uiteindelijk in de praktijk op de boerderij verder te gaan. Een paar jaar geleden stopte hij daarmee, om zich veel meer zelf te kunnen wijden aan de wijngaard, en ook het zelf maken van wijn in de eigen wijnmakerij.

Els werkte jaren als psycholoog in de hulpverlening: in een internaat voor jongeren, in ambulante geestelijke gezondheid als psychotherapeut. Enige jaren geleden voegde zij zich bij Henk in de eigen praktijk aan huis. Daarmee is ook zij gestopt. Er is genoeg te doen in het huidige bedrijf, waarin de gastvrijheid centraal staat, zowel in het vakantiehuis, als op de camping.

Op het wijndomein Erve Wisselink zijn Henk en Els Timmermans uw gastheer en gastvrouw. Gepassioneerd in gastvrijheid – wijn maken en het bourgondische leven.

Henk en Els Timmermans - Wijndomein Erve Wisselink